11 juni 2022 Strings Connected: TMGO speelt met 40 leerlingen Kaliber Kunstenschool

0

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) spelen op zaterdag 11 juni 40 gitaarleerlingen van de Kaliber Kunstenschool samen met het 100 jaar oude Twents Mandoline- en Gitaarorkest (TMGO). De leerlingen variëren van 6 tot 18 jaar oud, de orkestleden zijn tussen de 48 en 88 jaar oud. Gezamenlijk zetten we een afwisselend programma neer, passend bij de interessewereld van de leerlingen. Het is een programma door jong en oud en voor jong en oud.  

Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Enschede, op de hoek van de Varviksingel en de dr. J. Wagenaarstraat. Het begint om 15.00 uur. De toegang is gratis met na afloop een vrije gift. 

Op het programma staat onder andere: 

  • Peter en de Wolf: voor deze gelegenheid speciaal bewerkt voor snaarinstrumenten. 
  • Don Quichotte : in dit stuk worden Don Quichotte, zijn metgezel Sancho Panza, de beminde Dulcinea en Don Quichot’s paard Rosinante muzikaal weergegeven. 
  • Concerto de Cologne: een concert voor solo gitaar en orkest waarin Merlin Scheffers de solo partij speelt. 
  • Connected : het stuk dat in coronatijd is geschreven door Andre Herteux voor zowel gitaarensemble als mandoline-gitaarorkest met als motto: ‘muziek verbindt altijd’. Het stuk is tijdens coronatijd online uitgevoerd, nu is het live te horen! 
  • Supermassive Black Hole: van de rockgroep Muse wordt er een akoestische versie gespeeld van deze uptempo rocksong. 

 De gitaarleerlingen hebben les van en staan tijdens het concert onder leiding van Esther Voskamp. Het mandoline- en gitaarorkest staat onder leiding van Leo van Rutte.  

Kijk ook op: https://www.wakenschede.nl/activiteiten/strings-connected/

U bent van harte welkom! 

Share.

Comments are closed.