15 november 2020 Jaarlijks concert, Grote Kerk Enschede [UITGESTELD]

0

Het concert is uitgesteld. Lees hier de laatste update over dit concert.

Speciaal voor het Beethovenjaar 2020 spelen wij Duitse muziek.
In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven (16 december 1770) werd geboren in Bonn. Musici en orkesten over de hele wereld grijpen de 250e geboortedag aan om een ode aan de componist te brengen.

Tijdens dit concert draagt TMGO als solist voor, de talentvolle  jonge gitarist uit Frankrijk, Victor Fouriaud.

Al eerder in november 2015, trad de toen 17 jarige jongeman op , als solist tijdens het jaarconcert van TMGO. Hij debuteerde als gitaar-solist met het CONCERTO für MANDOLINE UND ZUPFORCHESTER van de duitse componist Fritz PILSL

Pilsl was zo verrast over `Victor’s  talent, dat hij speciaal voor hem een nieuw concert schreef. Victor zal tijdens dit Jaarconcert in november, samen met TMGO, dit concert ten gehoren brengen.

Op 7 jarige leeftijd kreeg Victor een gitaartje van zijn oma, waarop hij begon te spelen. Omdat bleek dat hij er talent voor had, wilde zijn oma dat hij les ging nemen. Hij kwam in contact met gitaarleraar Claude Burvenich en kreeg van hem de lessen waarvoor hij hem zeer dankbaar is. Victor maakte snel grote vorderingen. Hij won zijn eerste prijs in de “DUET” -categorie van BMG competition in London.

Op 15 jarige leeftijd ging hij naar een middelbare school met een speciaal muziekprogramma, waar hij weer uitblonk op de gitaar. Vervolgens mocht hij gaan studeren aan het concervatorium  voor muziek te Lille.

Hij nam deel aan diverse concerten, speelde solo, duetten en in een gitaarensemble. Hij werd ook een aantal malen gevraagd om te komen spelen bij het “GITAARSALON-FESTIVAL” te Enkhuizen. Hij kwam door een bijzonder toeval in contact met de gitaardocente Yvonne Regout-Kop, die ook bij TMGO speelt en zij heeft hem voorgedragen om zijn eerste officiële debuut bij TMGO waar te maken in 2015.

Na het behalen van zijn bachelorgraad  ging hij MUZIEKWETENSCHAP studeren aan de universiteit in Lille, echter heeft hij deze studie niet afgemaakt, omdat hij liever zijn  droom wilde verwezenlijken om CONCERTGITARIST en GITAARDOCENT te worden.

Hij is nu 21 jaar en studeert aan het KONINKLIJK CONCERVATORIUM te  Brussel.

TMGO kijkt ernaar uit om samen met Victor, het speciaal voor hem gecomponeerde “CONCERTO für GITARRE UND ZUPFORCHESTER van FRITZ PILSL uit te voeren. Het is te betreuren dat de componist Fritz Pilsl hiervan geen getuigen meer kan zijn, hij is in 2018 op 84 jarige leeftijd overleden.

Programma volgt.

Share.

Comments are closed.