Februari 2023 Kennismakingscursus Mandoline

0

Zin om mandoline te leren spelen? 

 Na het succes van de Kennismakingscursus Mandoline in 2021 en 2022 organiseert het Twents Mandoline- en Gitaarorkest (TMGO) ook dit voorjaar weer een korte kennismakingscursus om mandoline te leren spelen. De basiscursus start met drie lessen en bij enthousiasme kan deze verlengd worden met zes lessen.      

De mandoline, en zijn grote broer de mandola, hoor je terug in 18e-eeuwse klassieke muziek en in recente muziek, zoals Ierse folk en Amerikaanse bluegrass. Het loopt van Vivaldi tot Schönberg en van folk naar jazz en pop (Paul McCartney, Mumford and Sons). En: mandoline is een mooi instrument om mee samen te spelen in een mandoline- en gitaarkorkest (zie www.tmgo.nl).  

 Een mandoline bespeel je met een plectrum, zoals elektrische-gitaristen gewend zijn. De stemming is echter als die van een viool. Wie ooit gitaar of viool heeft gespeeld, zal daarom niet veel moeite hebben met dit instrument. Maar ook diegene die nog nooit een instrument heeft gespeeld, geen noten kan lezen, maar wél belangstelling heeft is welkom: alles is te leren! In de cursus leer je de plectrum aanslag, het spelen van melodie, akkoorden (begeleiding) en het begin van tremolo. Tevens wordt uitgelegd wat het onderscheid is tussen een mandoline, een ukelele en een banjo. Na afloop van de cursus kan je een melodietje spelen. 

 Heb je belangstelling om een keer te horen hoe de mandoline klinkt in een mandoline- en gitaarorkest, kom dan gerust een keer kijken (en luisteren) bij een repetitie op de maandagavond. Neem daarvoor even contact op met de dirigent, Leo van Rutte (leovanrutte@tmgo.nl) 

 Wat: korte kennismakingscursus mandoline van 3 lessen 

Wanneer & waar:  

  • woensdagochtend 8-15-22 februari 2023, Kaliber Kunstenschool, Willem Wilminkplein 1 Enschede 
  • of donderdagavond 9-16-23 februari 2023, Basisschool de Jonge Helden, Ravenhorsthoek 38,  Enschede 

Instrumenten: gedurende de cursus te leen van TMGO 

Kosten: 3 lessen voor 27,50 euro 

Informatie en aanmelden: mail naar esther@tmgo.nl (Esther Hurkmans, TMGO) of leovanrutte@tmgo.nl  (Leo van Rutte, docent)  

Mocht je na de cursus enthousiast zijn en meer willen? Dan kan deze verlengd worden met een vervolgcursus van 6 lessen.  

Share.

Comments are closed.