2015 Spanje, even anders

0

Op 22 november 2015 gaf het Twents Mandoline en Gitaar Orkest het jaarlijkse concért in de Grote Kerk aan de Oude Markt in Enschede. Het thema was “Spanje, even anders”.
Een bijna volle kerk genoten van mooie Spaanse muziek, te beginnen met Estudiantina van Joaquin Rodrigo, daarna twee Spaanse liederen uit de renaissance, gezongen door Dorothea van Linschoten mezzo sopraan, subtiel begeleid door het orkest.
Daarna speelde het TMGO Ritirata di Madrid van Luigi Boccherini, geboren in Italie maar vele jaren werkzaam aan het Spaanse hof. De muziek klonk fijntjes, en men kon genieten van mooi tremolospel.
De grote verrassing van dit concert is het optreden van de 17-jarige gitarist Victor Fouriaud uit Lille, Frankrijk.
Gran Jota van Francisco Tarrega werd door hem mooi gespeeld, spannend, heel afwisselend en met mooie glissando’s. Daarna volgden 2 stukken, Tango en Skai en Valse en Skai van de in 1955 in Tunisie geboren componist Roland Dyens. De intense aandacht van de aanwezigen in de kerk gaf duidelijk aan, dat men genoot van het spel van Victor.
Na de pauze speelde TMGO Recuerdos de la Alhambra. Bij deze mooie en bekende muziek werden beelden van het Alhambra in Granada getoond. Dit samengaan van beeld en muziek maakte de muziek nog meer aansprekend en bijzonder.
Het concert werd afgesloten met het door Victor Fouriaud als solist en TMGO gezamenlijk uitgevoerde Ayre Espagnol van de in 1933 geboren Duitse componist Fritz Pilsl, geschreven t.g.v. zijn 80ste verjaardag.
Het TMGO o.l.v. Dirigent Leo van Rutte kan terugzien op een mooi concert 2015,mede dankzij de medewerking van gitarist Victor Fouriaud, mezzo sopraan Dorothea van Linschoten, presentatrice Annemiek Klijberg en niet te vergeten de veel aanwezige muziekliefhebbers.

Share.

Comments are closed.