7 november 2021 Jaarconcert in Grote Kerk Enschede

0

Op zondag 7 november 2021 speelt het Twents Mandoline- en Gitaarorkest (TMGO) Folk- Film en Popmuziek. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk (Oude Markt) in Enschede en het programma bestaat uit muziek van Elvis Presley, Ierse folk, Leonard Cohen, filmmuziek en enkele korte (licht) klassieke intermezzo’s. Een viertal getalenteerde zangers nemen de lead en worden begeleid door het orkest.

De aanvangstijd is 15.00 uur, de eindtijd rond 16.30 uur met tussentijds een korte pauze. Om 14.15 start de kaartverkoop aan de deur. Reserveren kan per mail naar m.quittner@tmgo.nl De entrée is 10 euro en voor bezoekers onder de 25 jaar 7,50 euro.

 Centraal in het programma staan zangers die aan het begin van hun muzikale carrière staan, nadat zij jarenlang les hebben gehad aan de muziekschool Het Fundament in Losser. Ze presteren zonder uitzondering op het niveau van singer-songwriter. Nelleke Manders zingt een schitterende versie van Another day in Paradise (Phil Collins) en een Ierse folksong, Bjorn Damhuis is een geboren vertolker van Leonard Cohen en Hidde Mulders presenteert zich als de nieuwe Elvis Presley. De zang wordt afgewisseld met filmmuziek van o.a. Downton Abbey en Sweet Movie. Mezzosopraan Dorothea van Linschooten is de verbindende schakel tussen de moderne muziek en de licht klassieke intermezzo’s van het orkest, dat onder leiding staat van Leo van Rutte. In het orkest vindt u 25 enthousiaste muzikanten, variërend van zeer ervaren amateurs tot afgestudeerden aan het conservatorium. U hoort mandoline- en mandolaspelers en een flink aantal gitaristen, die ondersteund worden door een basgitarist, cellist en contrabassist. Om een indruk te krijgen van het orkest zoek op you tube onder ‘mandoline orkest TMGO’.

Share.

Comments are closed.