2017 Klassieke klanken uit Oost-Europa, Ede, Vianen en Enschede

0

Op zondag 10 september is o.a. het Armeense Oratorium van Khatsjatur Avedissian uitgevoerd in Akousticum te Ede. Daarnaast werd er muziek uitgevoerd van de Poolse componist Górecki. Het concert werd gegeven door het Twents Mandoline en Gitaar Orkest i.s.m. het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest en het Kamerkoor Vianen.
Het Oratorium was de hoofdmoot. Koor en orkest werden daarin bijgestaan door de sopraan Esther Scharloo, de tenor Martien Stoeten, de mezzosopraan Dorothea van Linschooten, Andranik Muradyan (duduk), Jan-Jaap Spaargaren (shvi) en Hans Grutterink (percussie). Onderwerp van het Oratorium is de genocide die in 1915 plaats vond in het Ottomaanse deel van Armenië.
Het concert was een overweldigend succes dankzij de samenwerking tussen de twee orkesten, koor en solisten.

1. Henryk Górecki (1933-2010) – Oj kledy na Powislu

2. Henryk Górecki (1933-2010) – Poine róze rwala
Kamerkoor Vianen olv. Cees Scharloo

3. Henryk Górecki (1933-2010) – Three pieces in Old Style (deel 1, 2)
Regionaal Mandoline- en Gitaarorkest en Twents Mandoline en Gitaar Orkest olv. Leo van Rutte

4. Katsjatoer Avetisjan (1926-1996) – Oratorium ter herdenking van de slachtoffers van de Armeense Genocide in 1915 (1985) arr. Leo van Rutte (2014)
Esther Scharloo, sopraan. Dorothea van Linschooten, mezzosopraan. Martien Stoeten, tenor. Andranik Muradyan, duduk en Jan-Jaap Spaargaren, shvi. Regionaal Mandoline en Gitaarorkest en Twents Mandoline en Gitaar Orkest, Kamerkoor Vianen olv. Leo van Rutte.

5. Burkhard Wolters – Turkse Suite in 5 delen Regionaal Mandoline en Gitaarorkest en Twents Mandoline en Gitaar Orkest olv. Leo van Rutte

Op zondag 8 oktober is het concert nogmaals uitgevoerd in de Grote Kerk van Vianen. Wederom was het talrijke publiek toegestroomd en heeft van deze uitvoering kunnen genieten.
Het concert werd uitgezonden op donderdag 8 maart 2018 in het programma ‘De Muzikant’.
Het programma is terug te beluisteren via www.concertzender.nl

Op zondag 29 oktober is er nog een uitvoering geweest in de Grote Kerk te Enschede. Een sfeervol concert met 160 enthousiaste bezoekers!

Akousticum, Ede

Grote Kerk, Vianen

Share.

Comments are closed.