Voorjaar 2021 Kennismakingscursus Mandoline

0

Ook toe aan muziek na de lock-down?

Het Twents Mandoline- en Gitaarorkest (TMGO) organiseert een korte kennismakingscursus mandoline. De mandoline, en zijn grote broer de mandola, hoor je terug in 18e-eeuwse klassieke muziek en in recente muziek, zoals Ierse folk en Amerikaanse bluegrass. Het loopt van Vivaldi en Schönberg tot jazz naar Paull McCartney, Mumford and Sons en de 3J’s. En mandoline is een mooi instrument om mee samen te spelen in een mandoline-gitaarkorkest (zie www.tmgo.nl).

Een mandoline bespeel je met een plectrum, zoals elektrische-gitaristen gewend zijn. De stemming is echter als die van een viool. Wie ooit gitaar of viool heeft gespeeld, zal daarom niet veel moeite hebben met dit instrument. Maar ook degene die nog nooit een instrument heeft gespeeld, geen noten kan lezen, maar wél belangstelling heeft is welkom: alles is te leren!

In de cursus leer je de plectrum aanslag, het spelen van melodie, akkoorden (begeleiding) en het begin van tremolo. Tevens wordt uitgelegd wat het onderscheid is tussen een mandoline, een ukelele en een banjo. Na afloop van de cursus kun je een “klein melodietje” spelen.

Wat: korte kennismakingscursus mandoline van 3 lessen

Wanneer: voorjaar 2021

Instrumenten: gedurende de cursus te leen van TMGO

Kosten: 3 lessen voor 25 euro

Meer informatie en opgave: mail naar esther@tmgo.nl of app naar 06-44370188 (Leo van Rutte)

Mocht de cursus naar meer smaken, dan kan deze verlengd worden met een vervolgcursus van 6 lessen.

Share.

Comments are closed.